Over StarSymphony

Waarom een Astrologie Programma ?
Een horoscoop is ingewikkeld en het kost tijd en inspanning om deze op de juiste manier te (leren) interpreteren. Voor degene die hier serieus mee aan de slag wil is een goed astrologieprogramma van harte aan te bevelen. Voor een professional eigenlijk onontbeerlijk.

Op internet zijn gratis Astrologieprogramma's te vinden die de gebruiker de basis-berekeningen uit handen nemen, maar zelden doen ze meer dan dat . Van een "echt" programma - waar je geld voor betaalt - mag je meer verwachten. Niet alleen berekeningen maar ook een heldere en uitgebreide interpretatie van de horoscoop, een wereldatlas met coordinaten van steden, tijdzones, zomertijden, diverse mogelijkheden voor progressies (voorspellen), research etc. 

Karakter duiding
We vormen steeds ideeen over onszelf en de werkelijkheid. We proberen om deze in kaders te vangen, een plattegrond te ontwerpen, een landkaart van onszelf, zodat we weten hoe het elkaar zit en welke wegen we kunnen bewandelen. En liefst willen we weten waar al die wegen toe leiden. Ons doel en onze zingeving.
Astrologie is een eeuwenoude en gedetailleerde manier om die werkelijkheid in kaart te  brengen. Er is veel geschreven over astrologie. Wijsgerig, praktisch, zweverig, spiritueel, verward, gedegen en soms vergezocht.  In mijn teksten en interpretaties heb steeds geprobeerd het kaf van het koren te scheiden en terug te gaan naar de "basis", de drijfveren en psychische motieven achter de planeetkrachten, en ook hun onderlinge wisselwerking vanuit die visie te beschrijven. Pas door een goed begrip van de basis zijn een aantal mogelijke uitingen in gedrag en gebeurtenissen te benoemen. Wat ik hoop over te brengen is een genuanceerde en vriendelijke manier van interpreteren waarin talenten en valkuilen worden benoemd zonder in zwart-wit te denken.

Wetenschap
Astrologie is al duizenden jaren omstreden als wetenschap. Met name een karakterbeschrijving is nauwelijks bewijsbaar, temeer daar 80% van de mensen zichzelf herkent in een willekeurige beschrijving. En hoe zit het met voorspellen ?
Astrologen claimen bijvoorbeeld dat ze een wijziging in het beroepsleven kunnen voorspellen door de planeetstanden op moment X (transits genaamd) te vergelijken met de posities in de  geboortehoroscoop. Toeval of nattevinger werk ?

De vraag naar de objectieve waarheid van voorspellingen bleef me boeien en in StarSymphony heb ik geprobeerd om verder te gaan dan "hinein" interpreteren. Zo kun je b.v. "transits" uitfilteren die alleen met werk te maken hebben en het programma berekent en tekent grafieken die de mate van "turbulentie en mogelijke veranderingen" in de loop der tijd op het gekozen levensgebied aangeven. De resultaten zijn soms verbluffend. Ook levert StarSymphony de liefhebber gereedschappen voor vergelijkend wetenschappelijk onderzoek. 

Beginner of Gevorderd ?
Voor beginners kan StarSymphony de deur openen naar de fascinerende wereld van Astrologie. Het programma is zo opgezet dat beginners al snel hun weg vinden bij het berekenen en tekenen van de horoscoop, het opvragen van een interpretatie, en het verdiepen van astrologische kennis.
Een gevorderde vindt velerlei berekeningen (Zwarte maan, Chiron, Koch, Siderial etc) als ook alle gangbare manieren van prognose (transits, progressies, solar) en zal veel verrassende mogelijkheden ontdekken de modules voor transitcomposities en vergelijkend onderzoek.

(c)Copyright Starsymphony 2013